Hoe werkt het?


Het liefst voer ik een gesprek al wandelend. Dat biedt de mogelijkheid om op een ongedwongen wijze je verhaal te vertellen. Een wandeling brengt je letterlijk in beweging, en geeft tegelijkertijd rust. De natuur helpt daarbij en staat symbool voor je levensweg. Zon, regen, tegenwind, de wind in de rug, wisselende seizoenen, hobbels op je weg, een wolkenloze hemel of een glibberig pad, je komt het op je wandeling allemaal tegen.


Hoe ga je om met de obstakels die je onderweg tegenkomt? Negeer je de tekenen of neem je ze serieus? Laat je je leiden door verbodsborden, tegenhouden door slagbomen, of klim je over hekken heen om je horizon te verbreden? Welke weg te nemen op een knooppunt? Allemaal kwesties die je in je dagelijks leven ook tegenkomt. Het is aan jou hoe je ermee omgaat. Je hebt een keus.


Wandelen zal niet in alle gevallen mogelijk zijn en de lengte en zwaarte van de wandeling zijn afhankelijk van je fysieke en financiële mogelijkheden. Het is mogelijk het gesprek aan te passen aan jouw wensen of een wandeling af te wisselen met een gesprek op een bepaalde locatie. Een afspraak over hoe vaak en hoe lang we gaan wandelen maakt deel uit van het intakegesprek. Het kan gaan om een wandeling van anderhalf uur in de Zak van Zuid-Beveland zelf, of langs de Schelde, maar een hele dag op een andere locatie kan ook.


Een apart onderdeel van coaching is het adviseren over het (gaan) wandelen in het algemeen, of het ondernemen van een (pelgrims)tocht in het bijzonder. Overweeg je een lange tocht of zoek je mogelijkheden om te wandelen dan kan mijn ervaring je helpen je plannen verder te concretiseren. Naast mijn pelgrimstocht heb ik ruime ervaring in het wandelen van lange afstandspaden in Nederland, België en Frankrijk.